Remisen i Dokkedal

Remisen blev bygget i forbindelse med moseopdyrkningen i 30'erne. I dag arbejder et hold af frivillige med at restaurere og genskabe maskiner og inventar, hvilket du kan komme og se. 

Herfra udgik tipvognesporene, og her blev de små lokomotiver og andet nødvendigt materiale repareret og vedligeholdt. Remisen viser en vigtig epoke i mosens kulturhistorie.

Dampdag på Remisen

Oplev forskellige dampmaskiner og motorer, når der afholdes Dampdag på Remisen i Dokkedal. Tag familien med til en hyggelig dag på Remisen og tag en gratis tur på de hånddrevne dræsiner. På Dampdagen vil der også være loppemarked og andre hyggelige aktiviteter. 

Læs mere om Dampdag på Remisen i Dokkedal...

Maskinel fra fortiden

To af de meget interessante materialer er Dræsinen og Grevens Jagtvogn. Dræsinen er en gammel hånddrevet vogn, som kan være en stor udfordring at få til at køre - det handler om at samarbejde rigtigt, hvilket kan være skægt for både børn og voksne.

Grevens Jagtvogn bærer en imponerende historie. Greven af Lindenborg fik anlagt spor gennem mosen, da han var blevet dårligt gående og havde svært ved at komme på andejagt. Efter mange års tro tjeneste endte Grevens Jagtvogn sine dage i et hul i Tofte Skov, men en lokal kvinde kunne huske, hvor den var "begravet". Med stort slid lykkedes det at bringe vognen hjem til Remisen, hvor den undergik en stor restaurering, der bl.a. inkluderede en ny motor.

Spændende bygninger og interiør

På grunden er der tre bygninger. I hovedbygningen er der maskin- og smedeværksted. Samtidig er det gamle lager bevaret, og du kan bl.a. se de gamle regnskabsbøger. I den anden bygning er der udstillet landbrugsmaskiner, vogne samt skomager- og læderarbejdsremedier. Den tredje bygning indeholder et træværksted, en reparationsplads til gamle traktorer og en loppemarkedsplads. 

Ønsker man et gruppebesøg udenfor åbningstiden, kan man aftale det telefonisk eller pr mail. Det koster DKK 300,-.

Åbent på remisen

I kan også besøge Remisen i deres åbningstid hver tirsdag kl. 9:00-12:00, hvor der er gratis adgang.

Åbningstider

01/01/2016 - 31/12/2017 Tirsdag 09:00 - 12:00

Del denne side

Opdateret af:

VisitAalborg, InfoCenter Hals info@visitaalborg.com
 

Kontakt

Adresse

Remisevej 10
9280 Storvorde

Telefon

+45 24 94 44 33

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
    • Aktivitetsmuligheder for børn
    • Aktiv deltagelse mulig
  • Samlingernes emne

    • Kulturhistorie

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.253784
Latitude : 56.902647