Sjove oplevelser i Lille Vildmose

Den danske vildmark - Lille Vildmose - ligger en halv times kørsel sydøst for Aalborg. Lille Vildmose, som er regionens største trods navnet, byder på helt specielle naturoplevelser. Tag familien med, besøg mosen og Lille Vildmosecentret.

Enestående naturoplevelser i Lille Vildmose

Området i og omkring Lille Vildmose er helt fantastisk. Tag familien med og kom tæt på dyrelivet. Oplev f.eks. kongeørne, vildsvin og krondyr, enten med guide eller på egen hånd. Tag gerne madkurv med. I Lille Vildmose er der flere steder, hvor man kan nyde sin medbragte mad eller benytte bålstedet og grillpladserne, som er placeret ved Lille Vildmosecentret.

Naturoplevelser med guide

Oplev gyngende grund i mosen, fuglelivet på tæt hold, hør om den kødædende plante Soldug eller vær med på sidelinjen, når naturvejlederen flår et krondyr - ja, vildmosen byder på mange forskellige og spændende ture. På din vej i mosen opdager du, at der hele tiden dukker nye og interessante emner op. Det bliver aldrig uinteressant at tage med de meget entusiastiske naturvejledere på tur. Fra februar til oktober er der guidede ture, så tag familien med og nyd en dag eller to i den danske vildmark.

Guidede ture i Lille Vildmose

Lille Vildmose på egen hånd

Få et godt overblik over hele området i Lille Vildmose, og pluk de naturoplevelser, du finder mest interessant. Familien kan køre rundt i bil eller på cykel og gøre ophold hvorend det passer. Flere steder finder du borde og bænke, hvor du kan nyde din medbragte mad i ro og mag, tæt på naturen. Hent brochuren om Lille Vildmose i InfoCenter Lille Vildmose.

Leg og lær i Lille Vildmose - Lille Vildma guider dig rundt

Lille Vildmose har for få år siden anlagt en stor naturlegeplads. Her kan børn og barnlige sjæle lære om mosens plante- og dyreliv. Lær om edderkopper, flagermus, grævlinge og meget mere. I bogen "Lille Vildma fra Vildmosen" finder du 20 eventyrlige fortællinger, som Leif Andersen og naturvejlerne har forfattet. Bogen køber du i Lille Vildmoseshoppen.

Naturlegepladsen i Lille Vildmose 

Primitiv madlavning i naturen

Den store bålhytte indbyder til primitiv madlavning. Langs kysten kan du samle urter til suppe, stuvninger mm. Medbring mad til bålet og gør brug af naturens eget spisekammer. Lille Vildmosecentret råder over det nødvendige bål- og spisegrej. Tæt ved bålpladsen er der tre shelters, vandpost og muldtoilet. Pladsen er beregnet til skoleklasser, men feriegæster har også mulighed for at benytte pladsen. Reserver gerne bålpladsen.

Læs mere om primitive lejrpladser i Aalborg og omegn

Del denne side

Lille Vildmosecentret

Besøg Lille Vildmosecentret, mange sjove aktiviteter for børn og voksne. her finder du bl.a. ørnesimulatoren, biograf, stor interaktiv udstilling, naturværksted mm.

Lille Vildmosecentret

Lille Vildmose i vildmarken

Mindre end en halv times kørsel fra Aalborg ligger en dansk vildmark med imponerende uberørt natur og et væld af spændende arrangementer, der får dig på opdagelse i den idylliske mose.