Ø-riget venter - børnevenlige strande

Forestil dig at kunne stå rank som en konge på din egen lille ø eller solbade omgivet af glade børn og milde bølger med udsigt til skovklædte bakker og kyst med lange, hvide strande.

Bliv konge på egen bade-ø

På Aalborg Kyst ved Hals og Hou findes nogle af Nordeuropas fineste og mest børnevenlige strande. Sandet er lyst og fint, vandet er rent, og bølgerne små. Vandet bliver langsomt dybt, så børnene kan roligt tumle sig i strandkanten. Der kan leges i klitterne og bygges slotte i sandet.

Tusinder af turister oplever hvert år denne ø-idyl ved bade- og ferieparadiset Hals, som ligger lige der hvor Limfjorden munder ud i Kattegat. De små øer ligger fra få meter til 30 meter fra kysten. År for år bliver der stadig flere af de små bade-øer. Modsat bølgerne ved Vesterhavet, der eroderer den jyske vestkyst så er Kattegats bølger helt anderledes gavmilde: De skyller sand og ler imod kysten så den vokser. Det resulterer i flere og større små øer - øernes størrelse varierer døgnet igennem, alt efter vind og tidevand.

Vandstanden ved Hals er så lav, at såvel børn som voksne kan vade ud til badeøerne. Stranden flytter sig ikke meget, da der kun er ca. en halv meter forskel på høj- og lavvande. Så de morgenfriske kan erobre deres egen bade-ø og plante deres eget flag på øen.

Børnevenlige strande ved Hals og Hou

Østkysten er en ”barre-kyst”, dvs. der bliver mere og mere sand med årene. Hvilket betyder der dannes laguner og småøer. Badegæsterne kan således være heldig at finde sin egen helt personlige bade-ø. Strandene har Hvidt Flag, som er et kvalitetsmærke for miljø, sikkerhed, faciliteter og information, hvilket har til formål at beskytte hav- og kystmiljøet og højne strandens kvalitet til fordel for dig som besøgende.

Bisnap Strand mellem Hals og Hou

Bisnap strand er beliggende mellem Hou og Hals. Stranden er børnevenlig, ren og stille. Der er stor parkeringplads, hvor der er gode toiletforhold. Stien der går direkte ned til Bisnap Strand er handicapvenlig. Læs mere om Bisnap Strand ved Hals...

Møllesten Strand ved Hou

Møllestenen Strand er et offentligt tilgængeligt område midt i det store sommerhusområde mellem Hou og Bisnap. En smal bevokset klitrække adskiller den fine strand fra sommerhusbebyggelser bagved. Der er adgang af en grusvej fra P-pladsen ved Strandvejen. Læs mere om Møllesten Strand ved Hou...

Hou Sydstrand

Hou Sydstrand danner nærmest rammen om den hyggelige lystbådehavn. Stranden er præget af de bevoksede, høje klitter lige ud til den hvide sandstrand. Stranden er børnevenlig og let tilgængelig. Gode parkeringsmuligheder og gode toiletforhold. Læs mere om Hou Sydstrand...

Se liste over børnevenlige strande på Aalborgs kyst...

Del denne side

Sjov og leg på kysten

Du finder ikke en meget flottere strand på de kanter end i Hou med hvidt sand og klitter lige rundt om hjørnet fra bådehavnen. 

Kan du bygge et flot sandslot?

Skov og park i Aalborgområdet

I Aalborgområdet er der mange muligheder for skønne naturoplevelser og frisk luft - hvad enten det er for en frisk gåtur, en hurtig tur på mountainbike eller måske bare en afslappende lur i græsset.. 

Oplev de mange skønne naturområder i Aalborg og omegn...

Børnevenlige strande på Aalborg Kyst

Milde bølger til søde børn

Strandene på Aalborg Kyst er milde og børnevenlige. På strandene ved Hou og Hals er der plads til både spil og leg, afslapning og fordybelse, aktiviteter på land og i vand. Kort sagt, her er plads til hele familien.