Hou - ægte dansk hygge

Det idylliske danske fiskeleje i Hou tilbyder ægte dansk hygge til de besøgende

Hou - hygge og havn i hovedsædet 

Livet i Hou er centreret om Hou Havn og det er her, du finder børnelegepladsen, ishuset og lystbådehavnen. Hou byder på oplevelser for børn i alle aldre, om det er en is på havnen eller en tur på stranden. Det lille, charmerende samfund har en fantastisk strand med hvidt sand og klitter lige på den anden side af lystbådehavnen. Stranden indbyder til en lang gåtur eller en badetur i de milde bølger. Er du tidligt oppe, kan du endda se solen gå op over Kattegat fra Hous fantastiske strand. På Hou Havn finder du også Vindharpen, hvor du kan lytte til vestenvindens lyde.  

Hyggeligt kræmmermarked på Hou Havn

Hver mandag i sommerperioden indtages Hou Havn af ægte dansk sommerstemning med massevis af boder, når der afholdes Hou Kræmmermarked.

Hous charmerende fiskerleje

Østjyllands bedst placerede bådehavn, med den unikke blanding af gamle fiskerkuttere og lækre lystbåde, emmer af dansk charme og inviterer til en gåtur i de omkringliggende klitter, der giver udsyn til alle bådene og stranden. Er du sulten, kan du få hundrede meter fra havnen finde restraurant Skovgaards Raaling, der hører til et af Danmarks ældste privatejede huse, som kan dateres helt tilbage til 1552. Denne restaurant, ligesom Hou generelt, emmer af autentisk, dansk hygge - her med stråtækt tag, lavt til loftet og fantastisk smagende kromad.

Danmarks bedste strande

Danmarks østkyst har nogle af Nordeuropas fineste og mest børnevenlige strande. Tager du en lille gå- eller cykeltur syd på langs stranden eller via de brede cykelstier, finder du Bisnap Strand, der flere gange er kåret til Danmarks bedste strand. Her kan du nyde en dag med familien i solen eller du kan gå eller cykle en tur i skyggen i den hyggelige nåleskov, der ligger lige på den anden side af klitterne. Hou er et paradis for vandhunde - nord for Hou strækker Hou Nordstrand, hvor du kan gå på jagt efter rav eller Hou Sydstrand med de milde bølger. Begge strande er børnevenlige. 

Del denne side

Galleri Stender

Galleri Stender
Her udstiller kunstneren Lars Stender sine egne værker indenfor skulpturer i bronze.
Se mere om galleriet her... 

Vindharpen

Hou vindharpe
For enden af molen i Hou, hvor Nordstranden begynder, blev der i 1994 opført en vindharpeskulptur af Bjarne Jerup Høj.
Læs mere om skulpturen her... 

Hals Havn

Hals - den hyggelige havneby

Omringet af fantastiske strande og store skove finder du Hals – den hyggelige fiskerby.