Aalborg Kyst - Danmarks bedste ferieminder for dig og din familie

Naturskønne omgivelser og et væld af aktiviteter for børnene gør Aalborgs kyst til en oplagt feriedestination i Danmark. Ikke langt fra livlige Aalborg finder man et åndehul ude langs kysten. Her kan den hektiske hverdag afløses af fredfyldte stunder i familiens selskab.

Forestil dig den blide vind i håret. Lyden af bølgernes brusen og glade børn i vandkanten. Solen der med sit rødlige skær snart forsvinder i horisonten. Hverdagens bekymringer er parkeret et sted langt borte. Huspligterne sat på pause. Der er fokus på dig selv. Der er fokus på dine kære.

Det er, hvad rigtig mange danskere drømmer om hvert år, når de sætter sig ind i en flyver med kurs mod de sydlandske øer. Men du behøver faktisk ikke at rejse ud over landets grænser for at opnå den ro i sjælen, der kan genoplade batterierne. 

Børnevenlige strande, naturskønne omgivelser

Kontrasterne spænder vidt i kystområdet med børnevenlige strande, hyggelige byer, naturskønne omgivelser, vandaktiviteter, elge og ørne i Lille Vildmose. Derudover er storbyen Aalborg eller Faarup Sommerland inden for overskuelig afstand.

Byerne Hals, Egense, Hou, Dokkedal og Ulsted er samlingspunkterne i et naturskønt område, der indrammer Danmark fra sin skønneste side.

Bo på jeres helt egen oase

Ved Hals og Hou findes der et bredt udbud af lækre sommerhuse, hvor natur, velvære og praktik går op i en højere enhed. Nyd at have jeres helt egen oase ved den milde østkyst, hvor man ikke er bundet af pligter. Med de nøje udvalgte samarbejdspartnere er kvaliteten i top, og der findes sommerhuse for enhver smag.

Nær Hals, Hou, Egense og Storvorde ligger desuden en række skønne campingpladser. Her kan man danne bekendtskaber i en hyggelig atmosfære, og børnene kan få nye legekammerater med et væld af forskellige sjove aktiviteter på campingpladserne. 

Gå på opdagelse 

Før aftensmaden nydes, kan man gå på opdagelse i de mange hyggelige butikker i byens små gader. Hals har en væsentlig historisk betydning grundet byens geografiske placering lige ved Limfjordens udmunding i Kattegat.

I vikingetiden dannede Hals også ramme for nogle betydelige opgør. Et par kilometer nord for Hals i Winthers Plantage kan man blive klogere på, hvorfor den berømte viking Guld Harald endte sine dage ved det, der i dag hedder Guldharalds høj. Det er en drabelig historie, som vil fascinere både børn som voksne.

5 tips til ting du må opleve:

Tag et fotografi af dig selv som kanonkonge  - det er næsten også blevet et obligatorisk billede lige til instagram- eller Facebook-galleriet at sidde, stå eller ligge på en af kanonerne ved Hals Skanse.

Når man er på de kanter, skal man absolut ikke snyde sig selv for et besøg til den lille fiskerby, Egense. Hver tiende minut sejler Hals-Egense-færgen fra Hals, og det føles nærmest som at være med i en Far til Fire-film i en idyllisk kulisse.

Egense kan blandt andet prale af en superskøn sandbadestrand. Faktisk er den 250 meter lange strækning kunstig og blev opført i 2005. Her er der eksempelvis en snorkelsti – reb under vand- så man virkelig kan øve sig i at snorkle. Nyd en is på havnen, eller gå på opdagelse i de smukke omgivelser.

Det hyggelige fiskerleje Hou er et obligatorisk visit, når man er taget ud ved kysten. Det bliver ikke mere autentisk dansk sommerhygge end nede omkring Hou Havn. Når sommeren melder sin ankomst er der liv og glade dage i området, der bryster sig af at have Østjyllands bedst placerede bådehavn.

Restauranten Skovgaards Raaling er nærmest en institution i byen, hvor man sjældent går sulten eller skuffet derfra.

Del denne side

Familieoplevelser på den nordjyske østkyst

Familiesjov på kysten

På Aalborg Kyst kan du og din familie få gode oplevelser året rundt. Hav og strand er tillokkende - sommer og vinter. Og den specielle natur i Lille Vildmose byder på spændende dansk vildmark...